Gradsko vijeće Popovače raspravljalo o ulaganjima u Stružec i Sportski park Moslavac

„Hoće li ove godine biti završena led rasvjeta i adaptiran Društveni dom u Strušcu?“ – pitanje je koje vijećnik Ivan Abaz (HDZ) uputio na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća Popovače.

Gradonačelnik Josip Mišković u odgovoru je naglasio kako Grad selektivno planira izmjenu led rasvjete. „U Strušcu se nastavak planira, a hoćemo li završiti cijelo selo ovisi o financijama, ali dio će se sigurno odraditi. Što se tiče doma, privatni sponzor financirao je klime koje su ugrađene krajem prošle godine, a za što smo dali suglasnost. Sada će se kvalitetnije grijati i hladiti dom. Ostatak doma adaptirat ćemo sukladno mogućnostima. Prije svega, ulagat će se u vanjsko uređenje.“ – odgovorio je gradonačelnik.

Vijećnik Abaz upitao je i „ima li grad plan koje će projekte aplicirati, je li već pripremio određenu projektnu dokumentaciju, te koje projekte planira provesti ove godine i što je sa Sportskim parkom Moslavac“.

Gradonačelnik je napomenuo kako je tijekom 2024. godinu u planu realizacija svih projekata koji su navedeni u proračunu. „Započeli smo program Zaželi, izgradnju pješačke staze u Podbrđu, očekujemo početak aglomeracije… Na sve europske i nacionalne natječaje redovno se javljamo.“ – pojasnio je Mišković.

Što se tiče Sportskog parka Moslavac izvijestio je vijećnike kako je natječaj za nastavak radova bio raspisan, na njega se javilo nekoliko izvođača, a najjeftinija ponuda iznosila je oko 2 milijuna eura. „To nismo u mogućnosti financirati jer ne znamo hoćemo li dobiti određena sredstva vezana uz resorno ministarstvo sporta. Poništili smo stoga taj natječaj, idemo u izmjenu projekta kako bi ga iz vlastitih sredstva u vrijednosti oko 1 milijun eura financirali. Nadamo se da će do kraja godine barem djelomično biti u funkciji, odnosno da će se završiti krov, fasada, stolarija i instalacije te da će se urediti prostor svlačionica“ – pojasnio je Mišković.