Glazbena škola Frana Lhotke Sisak od rujna u novim prostorima, novi prostori i za potrebe udruga s područja kulture

Glazbena škola Frana Lhotke Sisak, kao središte glazbenog obrazovanja i kulture Sisačko-moslavačke županije, u rujnu bi trebala započeti s radom u novom prostoru u Rimskoj ulici.

Naime, županija u središtu Siska stvara obrazovno-odgojni i kulturni centar. Zgrada bivše Policijske uprave sisačko – moslavačke nakon obnove i preuređenja postaje Glazbena škola, a u prostoru nekadašnjeg sisačkog zatvora uskoro će niknuti novi prostor s popratnim dodatnim sadržajima.

„Prema riječima izvođača, završetak radova na kompleksu Rimska 19 je tijekom ljeta, što znači da cijeli taj kompleks počinje s radom, u punom kapacitetu, u rujnu. U kompleksu zgrada imat ćemo i prostor glazbene škole i prostor za udruge s područja kulture. Imat ćemo čak 3 galerijska prostora, sobe za gostujuće umjetnike, a na tom prostoru imat ćemo i prvi županijski vrtić dok ćemo na drugoj strani, preko puta parka, imati koncertnu dvoranu.“ – rekao je na nedavno održanoj „Večeri kulture“ župan Ivan Celjak.

Vrijednost obnove kompleksa u Rimskoj 19 vrijedan je 11,7 milijuna eura, a koristi će svim umjetnicima, udrugama i ustanovama u kulturi s područja Sisačko-moslavačke županije.