Promocija knjige „Jestive gljive i recepti“

U kutinskoj knjižnici i čitaonici gostovali su Matija Josipović, poznavalac gljiva koji je na tu temu dosad objavio desetak knjiga i Vera Somek Valjak, autorica recepata na temu gljiva. 
  Razlog susretu je promocija nove knjige „Jestive gljive i recepti“ koja je i ovaj puta ljubiteljima gljiva dala niz novih informacija o gljivama i načinima spravljanja gljiva za jelo. Osim 80 vrsta gljiva i njihovih fotografija ljubitelji gljiva mogu pronaći niz zanimljivih i kreativnih recepata.

 „Znate li da ima više vrsta gljiva negoli biljaka i životinja?“, tom je prilikom rekao Josipović, što govori o opsežnost i izazovu za istraživanje ovoga područja. Autor ističe kako poznaje 1400 vrsta gljiva, no kako je tek na početku. Gljivarstvo je definitivno više od hobija, što znaju oni koji su se zaljubili u to područje. Spajaju ga s boravkom na otvorenom i planinarenjem, kako bi unaprijedili svoje znanje.
   O gljivama, njihovim kemijskim spojevima, dobrobitima, ali i opasnostima od otrovnih gljiva govorio je Josipović na ugodnom druženju u kutinskoj Knjižnici.
Promociji je u ime Grada Kutine prisustvovala pomoćnica pročelnika za društvene djelatnosti, Kornelija Marošević.