U kutinskoj Knjižnici održan Književni kompas

U Knjižnici i čitaonici Kutina održan je Književni kompas. Riječ je o projektu koji Društvo hrvatskih književnika Sisačko-moslavačke županije provodi uz potporu Ministarstva kulture Republike Hrvatske.  
 Kako je rekao predsjednik Društva hrvatskih književnika Sisačko-moslavačke županije, Siniša Matasović, Književni kompas pokrenut je s ciljem predstavljanja književnika i njihove interakcije s publikom u gradovima i općinama na području Sisačko-moslavačke županije, a sve je usmjereno na jačanje književne scene.


  Goste je u Kutini pozdravila ravnateljica Knjižnice Suzana Pomper koja je naglasila kako ovo nije prvi puta da Književni kompas gostuje u Knjižnici. Smatra to dobrim poticajem za razvoj kreativnog pisanja.


  U Kutini su se tako predstavili Ljubica Stublija, Pavle Holovčuk, Marin Kos, Denis Vidović, Ljiljana Zorčić i Željka Uhitil, te Siniša Matasović, autori s područja Lipovljana i Siska, čitajući svoje pjesme i kratke priče. Kutinska autorica Danijela De-Bona bila je spriječena, te su njezinu priču pročitali kolege.


  Matasović je najavio i zbornik autora koji su sudjelovali u projektu Književni kompas, u kojem će biti zastupljene razne vrste književnosti. Projekt je dosad prošao gotovo cijelu Sisačko-moslavačku županiju.       

U glazbenom dijelu programa sudjelovao je Dinko Tomanić koji je na gitari obogatio ovu književnu večer svojim iznimnim vokalom.