Hrvatski rekord Ive Mažar na 1500 m sa zaprekama

Nakon dva dana natjecanja u organizaciji AK Dinama održan je PODRAVKA Kup i Ekipno PH za kadete i kadetkinje u atletici. Atletski klub Moslavina imao je predstavnice u svim disciplinama i iako ih bolest i povrede nisu mimoišle, izvrsno su se plasirali u društvu velikih klubova Hrvatske.
Ovo natjecanje je ujedno bilo i izborno za postavu kadetske reprezentacije Hrvatske za nastup u Slovačkoj Trnavi sljedeći vikend. Kutinske atletičarke izborile su pravo nastupa u pet disciplina.
Već prvog dana natjecanja moglo se naslutiti da iza atletičarki stoji radno ljeto i izvrsni rezultati nisu izostali.


Iva Mažar istrčala je fenomenalan rezultat na 2000m te se plasirala na 2. mjesto iza najbolje kadetkinje Hrvatske, tri godine starije. Više nego odlične u istoj disciplini bile su i Mia Beljan kao 7. i Lena Peterfi 10. te Jana Vidović 16.. U bacanju diska kod kadetkinja nije bilo iznenađenja te je Zara Veltruski uvjerljivo pobjedila.
Utrkama na 60m, 100m, 300m i štafeti 4x100m izvrstan su posao odradile Petra Oprauš, Sara Kramarić i Tena Ferković.
U disciplinama skoka u dalj, 100m s preponama, skoka sa motkom i skoka u vis te bacanja kladiva marljivo su bodove skupljale Mia Derviš, Tia Križanec, Iva Vujnović i Nikol Lilovac.Ena Križanec drugog dana natjecanja spaja izvrsne tri discipline: 300m s preponama, 600m i štafetu 4x300m gdje je također izvrsna i Mia Beljan na 600m i na štafeti.

U bacanju koplja ugodno iznenađenje bila je Lina Filipović kojoj je koplje letilo na 41m57cm čime osvaja 1. mjesto ispred jake i starije konkurencije.
Na kugli Zara Veltruski očekivano osvaja 1. mjesto. U utrci 1500 m zapreke kod kadetkinja uvjerljivu pobjedu je odnijela Iva Mažar s novim hrvatskim kadetskim rekordom od 5:07,65 čime je prijašnji rekord nadmašila za gotovo 15 sekundi.


Kadetkinje osvajaju izvrsno peto mjesto na kupu u društvu velikih gradova i klubova. Na istom natjecanju samostalno su nastupili i David Oparić na 1000m za kadete te Thomas Veltruski. Isti vikend, ali u popodnevnim satima, na stadionu Mladosti održano je i PH za mlađe seniore i seniorke u organizaciji AK Agrama na kojemu su nastupile u bacanju diska Mia Mesić koja se plasirala na 6. mjesto i Lana Veltruski na 8. mjesto. Drugog dana natjecanja Lana Veltruski u bacanju kugle osvaja brončanu medalju.