Završena izgradnja skate parka

U Kutini je završena izgradnja druge faze skate parka u urbanom zelenom sportskom dijelu grada, pokraj kutinskog bazena. U prvoj je fazi izgrađena pump track staza koju biciklisti već neko vrijeme koriste. Završetkom skate parka završen je projekt vrijedan 120.000 eura koji je financiran sredstvima Grada Kutine. Nalazi se na površini od 370 m2 i dio je kompleksa za mlade.

„Skate park je građen na inicijativu mladih koji su izrazili želju da imaju pump track stazu i skate poligon. Mi smo uredili i šetalište te je nedavno postavljena javna rasvjeta tako da je to sada jedan sportsko rekreativni kompleks za koji se nadamo da će koristiti ljubitelji ovakvih sportova“, rekao je gradonačelnik Zlatko Babić koji je jučer sa suradnicima obišao završene terene zajedno s predstavnicima udruge za mlade Oko društva.
Jedan od kutinskih skatera Patrik Šlibar tom je prilikom rekao kako su se kutinski skejteri godinama morali snalaziti za svoj dio prostora. Jedno vrijeme vježbali su kod OŠ Vladimira Vidrića, no često su sve potrebne elemente za koje su se pobrinuli sami, nalazili devastirane, stoga smatra kako je dobro da Kutina ima jedan ovakav poligon gdje će mladi moći naučiti skejtati.

Krajem rujna najavljeno je i organiziranje događaja u povodu završetka skate parka uz druženje, glazbu i razne sadržaje za mlade svih uzrasta. Recimo i to kako je skateboarding ekstreman i vrlo zahtjevan sport koji je 2021. godine uvršten u olimpijsku disciplinu. Ovo je nakon Siska, drugi skate park na području Sisačko moslavačke županije.