Prijave za potpore za samozapošljavanje – do 31. listopada

Još uvijek je u tijeku javni poziv za sufinanciranja novog zapošljavanja i samozapošljavanja, potpora za usavršavanje i dodatno obrazovanje, te sezonsko zapošljavanje u poljoprivredi.
 Cilj programa koji provodi Grad Kutina je osnaživanje poduzetništva i povećanje broja zaposlenih.
U tu svrhu u 2023. godini za jednu novozaposlenu ili samozaposlenu osobu više ili visoke stručne spreme Grad osigurava 1.400,00 eura, dok za niže stručne spreme uključujući i SSS grad osigurava 1.100,00 eura. Za NKV radnika ili osobe bez struke osigurano je 700,00 eura po jednoj novozaposlenoj osobi.
Za novo zapošljavanje/samozapošljavanje osoba koji nemaju više od 30 godina  potpora će se uvećati za 50% na odobrena sredstva. Iznimno za sredstva za novo zapošljavanje se povećavaju u 100% iznosu ukoliko je novozaposlena osoba zaposlena od strane poduzetnika koji imaju sjedište u Poslovnim zonama Grada Kutine (u ovom slučaju se ne primjenjuje povećanje potpore za 50% na odobrena sredstva za osobe koje nemaju više od 30. godina).
Što se tiče sezonskog zapošljavanja osigurano je maksimalno 240 eura po pojedinom zaposlenom radniku u poljoprivredi.
 Vezano uz troškove za usavršavanje, grad sufinancira 50% iznosa za troškove dodatnog usavršavanja i troškove polaganja ispita, a maksimalan iznos je 270,00 eura po pojedinom polazniku programa za usavršavanje.
 Krajnji rok za podnošenje zahtjeva je 31. listopada 2023. godine.

Više možete pronaći na poveznici sa službene stranice Grada Kutine: https://www.kutina.hr/gradani/obavijesti/aktualnosti/program-sufinanciranja-novog-zapo%C5%A1ljavanja/samozapo%C5%A1ljavanja,-potpora-za-usavr%C5%A1avanje-i/ili-dodatno-obrazovanje-i-sezonskog-zapo%C5%A1ljavanja-u-poljoprivredi.html