Poznat raspored usluge vađenja krvi za specijalističke laboratorijske pretrage u Popovači

U Popovači je i tijekom kolovoza jednom tjedno organizirana usluga vađenja krvi za specijalističke laboratorijske pretrage u Općoj bolnici „Dr. Ivo Pedišić“ Sisak.

Uslugu vađenja krvi i transporta uzoraka u Sisak vrši zaposlenica OB Sisak Ivana Marković u prostoru nekadašnjeg laboratorija na 1. katu Doma zdravlja, prema unaprijed definiranom mjesečnom rasporedu,  temeljem izdanih e- uputnica.

Za mjesec kolovoz, prvo uzimanje uzoraka krvi održat će se u četvrtak 3. kolovoza, a potom i u četvrtak 17. kolovoza, te u utorak 22. kolovoza i utorak 29. kolovoza u vremenu od 7 do 9 sati. Ovu uslugu mogu koristiti građani Grada Popovače i Općine Velika Ludina.

Ova usluga započela je tijekom travnja prošle godine na inicijativu Grada Popovače koji ju je u potpunosti financirao, a kasnije se istoj priključila i Općina Velika Ludina, a s ciljem povećanja kvalitete i opsega zdravstveniih usluga te smanjenja troškova putovanja građana u Opću bolnicu Sisak.

Također, Grad Popovača financira i laboratorijske usluge u Neuropsihijatrijskoj bolnici „dr.Ivan Barbot“ Popovača za hitne pretrage, a kako teže oboljeli građani ne bi morali putovati u prostore Zavoda za javno zdravstvo SMŽ u Kutinu i Sisak.

Medicinsko-biokemijski laboratorij u NPB za uzimanje uzoraka radi prema ustaljenom rasporedu, od ponedjeljka do petka od 7:30-9 sati.