Kutina: Prijava štete od prirodne nepogode – olujnog i orkanskog vjetra

Grad Kutina obavještava sve poljoprivrednike, fizičke i pravne osobe da prijave štete od prirodne nepogode – olujnog i orkanskog vjetra, nastale uslijed naleta olujnog i orkanskog vjetra koji je dana 19. srpnja 2023. godine zahvatilo područje Grada Kutine i uzrokovao znatnu  materijalnu štetu.

Pozivaju se svi koji su pretrpjeli navedenu štetu da istu prijave da bi mogli inicirati proglašenje prirodne nepogode. Obrazac za prijavu je objavljen na mrežnim stranicama grada.

Kod prijave tj. ispunjavanja obrasca, morate uz uobičajene podatke, OBAVEZNO upisati brojeve katastarske čestice, tj. ARKOD broj čestice, te procjenu štete u % za kulturu na kojoj je nastala šteta i površinu odnosno broj stabala ili trsova. Prijavljuju se samo one površine koje se nalaze na području Grada Kutine.

Također ukoliko se radi o “prijavi štete na građevini” potrebno je upisati vrstu građevine, opis štete, da li je objekt legaliziran, starost građevine, postotak oštećenja, broj katastarske čestice i općine, te procjenu štete.

Kod “prijave štete na opremi” potrebno je upisati naziv oštećene opreme, postotak oštećenja i okvirnu starost opreme.

Za sve prijave treba navesti da li je oštećena imovina osigurana od rizika prirodne nepogode za koju se prijavljuje šteta.

Prijave se mogu predati u sobi 211 (potkrovlje) Gradske uprave na adresi Trg kralja Tomislava 12/1, 44320 Kutina od 7,00 do 15,00 h.

Dodatne informacije mogu se dobiti na broj telefona 692 028.