Krajem lipnja u našoj županiji bez posla 5 744 osobe

Prema podacima Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Područnih ureda u Sisku i Kutini, krajem lipnja ove godine registrirane su 5 744 nezaposlene osobe. Na mjesečnoj razini nezaposlenost je porasla za 0,3 posto, dok je na godišnjoj razini nezaposlenost niža za 12,9 posto.

Od ukupnog broja registriranih nezaposlenih osoba u Sisačko-moslavačkoj županiji, najveći broj je u Sisku gdje posao traži 1379 osoba, dok u Kutini posao traži 858 osoba, a u Petrinji 641 osoba. Najmanju nezaposlenost i dalje ima Općina Majur gdje je bez posla 37 osoba. U usporedbi s istim mjesecom lani, evidentirana nezaposlenost smanjena je u 16 gradova i općina, najviše u Hrvatskoj Dubici za 46,3 posto. Nezaposlenost je porasla u tri grada i općine, najviše u Lekeniku za 7,1 posto.

Tijekom lipnja ove godine u evidenciju nezaposlenih novoprijavljeno je ukupno 758 osoba, od čega je 547 osoba došlo izravno iz radnog odnosa, najviše iz sektora obrazovanja. Iz evidencije nezaposlenih izašle su 523 osobe, od čega je 497 njih pronašlo posao, najviše u trgovini na veliko i malo – popravak motornih vozila i motocikala.