Izabrane fotografije za jedinstvenu izložbu “Volim svoju županiju”

Hrvatska zajednica županija osmu godinu zaredom organizirala je natječaj za izbor najboljih fotografija iz svih hrvatskih županija. Natječaj je zatvoren 2. srpnja, a najbolje fotke prema mišljenju žirija,  na čijem je čelu hrvatska profesionalna fotografkinja svjetska glasa Mare Milin, a uz nju su i predstavnici županija – Kristijan Toplak iz Virovitičko-podravske i Tomislav Pajtlar iz Varaždinske županije, postat će dio jedinstvene izložbe s motivima iz svih županija.

1.mjesto osvojio je Mirko Hanžeković iz Koprivničko-križevačke županije za fotografiju „Na kraju dana“, 2. mjesto pripalo je Katici Mustapić iz Zadarske županije za fotografiju „Bura“, a 3. mjesto Dinku Neskusilu iz Karlovačke županije za fotografiju „Magleno jutro na Korani“. Našu županiju na ovoj će izložbi predstavljati fotografija „Kockica“ autora Josipa Janečića.

Osim najboljih prema mišljenju stručnog žirija, bit će nagrađena i fotografija s najvećim brojem osvojenih glasova (likeova) unutar aplikacije.

Podsjećamo, natječaj „Volim svoju županiju“ pokrenula je Hrvatska zajednica županija 2016. godine, prvenstveno zbog promocije posebnosti svih hrvatskih županija. Svake godine stručni žiri odabire najbolje fotografije iz svih županija koje ulaze u postav putujuće izložbe. Izložbe su do sada otvorene u mnogim gradovima – od Vukovara do Pule, Zadra i Dubrovnika, građani su imali priliku vidjeti ovu jedinstvenu izložbu. Svake godine, nakon otvaranja posljednje izložbe, cijeli postav donira se jednoj ustanovi na čijim zidovima nastavlja pričati priču o ljepotama hrvatskih krajeva.