I dalje onemogućen željeznički prometu u Ludini

U nedjelju oko 17 sati, na području Općine Velika Ludina, zbog iskakanja teretnog vlaka iz tračnica na pruzi Zagreb – Vinkovci, navedena pruga i županijska cesta 3158 (Okoli – Velika Ludina) bile su zatvorene za sav željeznički i cestovni promet. Ozlijeđenih osoba nije bilo, a uslijedio je višesatni očevid.

Jutros je cestovni promet normaliziran, budući da je sa željezničke pruge uklonjen teretni vlak, no, vagoni koji su iskočili iz tračnica još uvijek nisu. Po završetku tih radova, prugu je potrebno detljno pregledati te sanirati moguća nastala oštećenja, a potom se tek može očekivati normalizacija željezničkog prometa.

Zatvaranje željezničkog prometa na ovoj relaciji izaziva velike probleme u odvijanju putničkog i teretnog prometa.

Zbog ovog izvanrednog događaja pruga Dugo Selo – Novska zatvorena je za promet između kolodvora Ludina i Novoselec. Dana 17. srpnja putnike će na relacijama Popovača – Ivanić-Grad i obratno, Novoselec – Ivanić-Grad i Novska – Ivanić-Grad umjesto vlakova prevoziti autobusi.

Zbog posebne regulacije prometa moguća su kašnjenja.

Na relaciji Novska – Zagreb GK vlak br. 210 (Vinkovci 8.39 – Villch Hbf 17.08) vozit će se pomoćnim prijevoznim putem Novska – Sunja – Sisak – Velika Gorica – Zagreb Klara – Zagreb GK.

Putnici vlaka br. 210 čija su odredišta kolodvori između Novske i Zagreb GK-a do kolodvora Ivanić-Grad bit će prevezeni autobusima, a od kolodvora Ivanić-Grad putovanje nastavljaju vlakom.