Bogat program “Ljeta u Popovači”

Turistička zajednica Grada Popovače u suradnji s brojnim partnerima i ove godine priprema bogat program „Ljeta u Popovači“ koji će se održavati od 8. srpnja pa sve do kraja kolovoza, a čija je glavna manifestacija „Sunčana strana grada“.

„Sadržaji koje u sklopu „Sunčane strane grada“ organiziramo usmjereni su na sve naše sugrađane. Uz naše ustanove i udruge, vatrogasna društva, sportske klubove i KUD-ove za djecu pripremamo kreativne i sportske radionice, plesne susrete, kino na otvorenom, a svakodnevno je za njih u poslijepodnevnim satima postavljen i novi napuhanac.  Za naše odrasle građane koji traže dodatne večernje sadržaje  tu su cocktail party, ljetno kino, različite glazbene manifestacije, te gulašijada s kojom ćemo ove subote i započeti ljetni program. Riječ je o dobro popraćenoj manifestaciji na kojoj ove godine očekujemo 40-ak timova, a koji opravdavaju njezino postojanje te nam zadaju nove ciljeve kako bi ju s vremenom podigli na višu razinu.

Također, ljetni program čine i sportske aktivnosti, prije svega one koje se odnose na lovački turizam, ali i na turnire u određenim sportovima, a nezaobilazne su i naše manifestacije. Uz obilježavanje sv. Ane i Velike Gospe, nadamo se kako će se 26. kolovoza održati i Susreti na rijeci Lonji na području Parka prirode Lonjsko polje u Osekovu, a  koji će biti upotpunjeni novim sadržajima. Uz biciklističku rutu, korištenje promatračnica, obilazak Crne rode, ove se godine nudi i obilazak električnim vozilima.“ – rekao je direktor TZ Grada Popovače Lovro Miklaužić.

Napomenuo je tom prigodom kako su Grad i gradska Turistička zajednica podigli sredstva svim organizatorima manifestacija, a s ciljem njihovog osamostaljenja pri organizaciji, ali i kako bi ona bila usmjerena na sadržaje koji su kvalitetniji.

Izrazio je stoga nadu za povoljnim vremenskim prilikama koje će uz bogat sadržaj privući građane na ugodno provođenje slobodnog vremena, kako na Trgu II pored Doma kulture gdje će se odvijati većina aktivnosti, tako i po naseljima, odnosno u Lonjskom polju i Moslavačkoj gori koja se, ponajviše zahvaljujući Jelengradu polako ucrtava na turističku kartu Hrvatske.