Održana Županijska smotra tamburaških sastava i orkestara

U nedjelju, 4. lipnja, u prostorima OŠ Budaševo-Toplovac-Gušće održana je Županijska smotra tamburaških sastava i orkestara Sisačko-moslavačke županije. Već 27. put domaćin je KUD Posavina Budaševo, na čiju inicijativu su i održane prve tamburaške smotre.

U počecima sa skromnim brojem sudionika, pa sa sve većim, a onda posebno posljednjih godina, brojnih izazova s kojima smo suočeni ili globalno ili na području naše Županije broj sudionika se smanjuje. No to, ni u kom slučaju, ne umanjuje njezinu vrijednost, ali i potrebu, da i s područja naše županije imamo predstavnike na državnom susretu.

Prema odluci Igora Kudeljnjaka, selektora Hrvatskog sabora kulture na Državnoj smotri tamburaških sastava i orkestara koja će se 04. i 05. studenog održati u dvorani KUD-a Preporod u Dugom Selu, našu će županiju predstavljati  Tamburaški sastav FA „Etno Siscia“ Sisak i Gradski tamburaški orkestar „Ivan Goran Kovačić“ Sisak.

Uz njih, na smotri su se natjecali i  KUD „Seljačka sloga“ Kutina te KUD „Šartovac“ Šartovac, dok je revijalno ovaj događaj uveličao nastup pjevačke skupine KUD-a „Posavina“ Budaševo- „Kraluž“.

Smotra se održala u suradnji sa Zajednicom KUU SMŽ i Hrvatskim saborom kulture, te uz financijsku potporu Sisačko-moslavačke županije i Ministarstva kulture i medija.