Održana manifestacija Banova u srcu

Banovljani su u nedjelju proveli veselo, u znaku folklornih susreta Banova u srcu.

Prilika je to bila za predstavljanje rada tamošnjeg KUD-a Banova Jaruga i njegovog podmlatka, ali i različitih vrsta folklora susjednih sela i gradova.
 

Predsjednica KUD-a Banova Jaruga Lidija Balaško na pozornici u mjesnom domu zahvalila je svima na podršci u organizaciji ove manifestacije koja na granici Moslavine i Slavonije djeluje s ciljem očuvanja specifične tradicije banovljanskog kraja.


 KUD domaćina to je i pokazao svojim folklornim izvedbama odrasle skupine, a da ne moraju brinuti za svoje nasljednike pokazali su i članovi dječje skupine KUD-a Banova Jaruga.


 Osim domaćeg KUD-a, u goste im je došao i KUD Moslavina, zatim su tu bili i Češka beseda Međurić te Matica slovačka Međurić.

 Zanimljive nošnje i ples nacionalnih manjina zasigurno je bila atrakcija ovih susreta. Poseban aplauz dobilo je kulturno umjetničko društvo Behar iz Bosanske krupe koje je predstavilo bošnjački folklor i narodne nošnje.
 

Slavoniju su tom prilikom u pravom izdanju predstavili članovi KUD-a Oriovac.


  Susrete su pratili i štandovi zadruge OŠ Banova Jaruga, te  Udruge žena Iskra iz Novske.
 Manifestaciju je otvorio predsjednik Gradskog vijeća Kutine Nebojša Čović, a u ime Sisačko moslavačke županije obratila se i vijećnica Tena Jevak Benčić.

 Manifestacija Banova u srcu održana je u novoizgrađenom mjesnom domu koji je bio premalen za sve posjetitelje i tražila se stolica više.