Održana 27. likovna kolonija “Zorka Sever”

U povodu obilježavanja Dana Grada i blagdana sv. Alojzija Gonzage članovi Likovnog društva „Moslavački krug” Popovača organizirali su 27. likovnu koloniju „Zorka Sever“ koja je održana na  imanju Vinarije August u Popovači.

„Riječ je o tradicionalnom susretu kojeg u čast svome gradu organiziraju članovi “Moslavačkog kruga”, a kojih se u ovoj prigodi zajedno s gostima okupilo oko 25. Tema slikanja bila je slobodna, no, po završetku tog dijela, održan je okrugli stol oko ilustracija, legendi, priča, bajki, odnosno usmene predaje na kojem su sudjelovale i predstavnice Povijesne udruge Moslavina, s ciljem aktualiziranja ovih tema koje su primjenjive u turističkoj ponudi.“ – rekao je tom prigodom predsjednik Likovnog društva „Moslavački krug“ Antun Snovak, te zaključio kako će slike nastale na ovoj koloniji biti javnosti predstavljene prilikom svečane Sjednice za Dan Grada, a kada će krasiti prostor Doma kulture.

Zahvalu okupljenim umjetnicima koji kroz svoj likovni izričaj na ovaj način daju doprinos obilježavanju Dana Grada Popovače, sudionicima ovogodišnje kolonije „Zorka Sever“ izrazio je gradonačelnik Josip Mišković uz kojega je bio i predsjednik Gradskog vijeća Saša Jagarčec.