Svečanom priredbom OŠ Mate Lovraka obilježila Dan škole

Osnovna škola Mate Lovraka sinoć je u Domu kulture obilježila 234. obljetnicu svoga rada. Učitelji i učenici nakon 4 godine brojnih izazovnih situacija za cijelo društvo jedva su dočekali sastati se i tradicionalno pjesmom i plesom obilježiti svoj dan.
 

Ravnateljica škole Vedrane Banda uz uobičajeni pozdrav gostima, iskoristila je ovu priredbu da u prepunoj dvorani Doma kulture svim roditeljima i učiteljima škole ukaže na nužnost što bolje suradnje, što više komunikacije i rada u pozitivnom duhu, kako bi djeci bilo lakše i kako bi u školu išli s radošću. Apostrofirala je slobodne aktivnosti kao generatore dobrih vibracija i povezivanja učitelja i djece, što je pokazala i ova priredba u režiji prof. Sanje Horvat-Sokol.

Dinamična, vedra i vesela bila su djeca matične škole i Područne škole Kutinska Slatina koja su kreirala program svojim radom tijekom cijele godine, svojim natjecanjima na županijskim i državnim razinama, a sve su to ovaj puta imali priliku pokazati i članovima svojih obitelji u publici što za djecu ima izniman značaj.


U glazbenom dijelu programa pod ravnanjem prof. Svjetlane Glavaš – Gvozdenović svirao je školski bend, pjevao je školski zbor i zbor učiteljica a zapjevali su i svi zajedno.


U ime Grada Kutine priredbi je prisustvovao pročelnik za društvene djelatnosti Grada Kutine Željko Tomičić. Uz čestitke školi, pročelnik je govorio o ulaganjima grada Kutine u podizanje školskog standarda, a kao jedno od njih najavio je izgradnju školske kuhinje u OŠ Mate Lovraka.

Pozitivna atmosfera s ove priredbe preselila se u klub Arcus gdje je održano zajedničko druženje.