ŠRK Moslavac zauzeo visoko 5. mjesto

U sklopu 22. kola 3. HRLM Središte, rukometaši ŠRK Moslavca gostovali su kod ekipe RK ZG – Dubrava. Susret posljednjeg kola bio je izuzetno važan za popovački sastav te je pobjeda u posljednjem kolu bila imperativ.

Utakmicu je bolje otvorila momčad domaćina koja je u prvom poluvremenu iskoristila nervozu popovačkih rukometaša u obrani i napadu. Prednost domaćina rasla je i do tri pogotka razlike.

U drugo poluvrijeme Moslavci ulaze odlučnije i snažnije. Serijom dobro odigranih i realiziranih napada preokreću rezultat utakmice u svoju korist. U završnicu utakmice Moslavci ulaze s četiri pogotka prednosti. Utakmicu prepunu preokreta rutinirano su priveli kraju za konačan ishod od 23:28. Najbolji pojedinci u redovima ŠRK Moslavca bili su Hrvoje Pleše s 10 i Fran Čizmar sa 6 pogodaka.

Pobjeda u Dubravi seniorima ŠRK Moslavac Popovača donijela je visoko 5. mjesto na službenoj ljestvici na kraju regularnog dijela sezone, nakon samo jedne sezone od okupljanja.

Iz kluba navode statističke podatke te kako su iznimno zadovoljni rezultatima u prvoj sezoni: od ukupno 22 kola, seniori su ostvarili 12 pobjeda, dvaput remizirali te skupili ukupno 26 bodova, jedan manje od četvrtoplasiranog Metalca. Kao trenutno najbolje strijelce kluba navode Zvonimira Žilića na 9. mjestu sa 153 pogotka, te Frana Čizmara koji se Klubu priključio kasnije u sezoni i smjestio se na 18. mjestu u prvih 50 igrača Lige.

U nastavku rukometne sezone Moslavci će odigrati još 3 utakmice u takozvanoj Ligi za poredak, započevši već ove subote, 06. svibnja 2023. u gostima kod RK Rekreativac.

Osim seniora, ekipa U11 ŠRK Moslavac Popovača također odigrava još svojih 6 utakmica u Ligi za poredak u 2. HRLM.

Svi ovi lijepi događaji osiguravaju svijetlu budućnost rukometu u Popovači, te potiču vodstvo Kluba na planiranje novih aktivnosti sa sve većim brojem djece i mladih o kojima će se više pisati… uskoro..

ŠRK Moslavac zahvaljuje svim svojim vjernim navijačima i simpatizerima na podršci kroz cijelu sezonu ekipe U11 i seniora.