Potpisani Ugovori o financiranju udruga

Gradonačelnik Grada Popovače Josip Mišković, 17. svibnja, potpisao je Ugovore o financiranju sa udrugama kojima su za njihove programe i projekte odobrena financijska sredstva iz proračuna Grada Popovače za 2023. godinu.

Na predmetni Javni poziv svoje programe i projekte prijavljivale su udruge iz područja kulture, socijalne i zdravstvene skrbi i humanitarne djelatnosti, udruge proistekle iz Domovinskog rata, tehničke kulture, poljoprivrede te drugih područja od interesa za opće dobro.

„Ukupno dodjeljena sredstva iznose 147.853,21 eura, od čega se gotovo 92 tisuće eura odnose na udruge s područja kulture, a tu su obuhvaćene i potpore za redovan rad vjerskih zajednica te kapitalna ulaganja u sakralne objekte, za što će se izdvojiti preko 38 tisuća eura, dok je iznos od gotovo 55 tisuća eura namijenjen za ostale udruge. Taj iznos raspodijeljen je za ukupno 62 udruge, a radi se o određenom povećanju budući da sredstva uz redovnu djelatnost udruga obuhvaćaju i održavanje manifestacija i drugih planiranih aktivnosti u njihovim mjestima“- istaknuo je gradonačelnik Josip Mišković.

Uz pomoć ovih sredstava, ali i logističke podrške od strane Turističke zajednice, realizacija ovogodišnjeg plana i programa spomenutih udruga ne bi trebala biti upitna.

Predstavnici udruga i Župa ovom su prigodom zahvalili Gradu na financijskim sredstvima koja će im uvelike pomoći u radu.

Pored navedenih sredstava potpora djelovanju udruga, Grad Popovača putem Vatrogasne zajednice financira rad 14 dobrovoljnih vatrogasnih društava financira sa sa 186 tisuća eura, a preko Zajednice sportskih udruga aktivnosti 21 kluba u iznosu od 123 tisuće eura.