Otvorena izložba slika s “Proljetne likovne kolonije”

U Knjižnici i čitaonici Velika Ludina 4. svibnja otvorena je izložba slika s nedavno održane „Proljetne likovne kolonije“.

Kako je tom prigodom podsjetila ravnateljica Josipa Lažeta, „Proljetna likovna kolonija“ održana je na Svjetski dan umjetnosti, 15. travnja, u prostoru Knjižnice, budući da zbog vremenskih neprilika odlazak na planirano imanje nije bilo moguće.

Na koloniji je sudjelovalo 12 umjetnika iz Velike Ludine, Popovače i okolice, a rezultat njihovog rada divna su umjetnička djela koja krase prostor Knjižnice.

U ime umjetnika okupljene je pozdravila Marija Pukec Žigić, predsjednica PULS-a Moslavački štrk, a koja je tom prigodom pohvalila suradnju s ovom susjednom ustanovom.

Na dugu povijest održavanja likovnih kolonija u Velikoj Ludini podsjetio je prof. Dinko Husadžić Sansky, koji je izrazio zadovoljstvo jer nakon vremena pandemije umjetnici ponovno imaju mogućnosti razmjenjivati iskustva i stvarati zajedno.

Teme, kao i tehnike  ni ovoga puta nisu bile određene, tako da ljubitelji umjetnosti i ovoga puta mogu uživati u ljepoti kreativnosti, a pojaviše u pejsažima te proljetnim motivima.

Izložbu je otvorio načelnik Dražen Pavlović posebno pohvalivši angažman ove kulturne ustanove koja unatoč brojnim izazovima nastavlja s održavanjem ovog značajnog događaja. Veseli ga i činjenica kako će ova djela kasnije krasiti prostore mjesnih ustanova, ali i kako će neka od njih biti i poklonjena uvaženim gostima.

Glazbenim izvedbama program otvorenja upotpunio je 3Dtrio uz gosta iznenađenja, Josipa Luketića.

Izložba se do 18. svibnja može pogledati u redovno radno vrijeme Knjižnice.