Ogranak MH Kutina: Predstavljena knjiga Milana Ilića “Zagreb jednog kuferaša”

U organizaciji kutinskog ogranka Matice Hrvatske u Muzeju Moslavine, uz godišnju skupštinu Ogranka MH Kutina, održana je promocija knjige Milana Ilića „Zagreb jednog kuferaša“.
 

Milan Ilić, koji je prije 50 godina bio ravnatelj Muzeja Moslavine, vidljivo dirnut istaknuo je kako je u Kutini, u kojoj je živio od sredine 60-ih do sredine 70-ih godina prošlog stoljeća, doživio najljepše trenutke svoga života, ali i one najcrnje. Naime, Ilić je 1971. bio među osnivačima ogranka MH u našem gradu te je nakon sloma Hrvatskog proljeća morao otići iz Kutine. Kutina ga nije zaboravila, već mu je ovom zbirkom pjesama i priča iskazala poštovanje i zahvalnost. „Kutina je u to vrijeme bila lokalna kulturna metropola, ali naraštaj koji se trebao razviti nakon 1971. je sasječen“, kazao je predstavljajući knjigu Đuro Vidmarović.

Iako je u našem gradu živio relativno kratko, Milan Ilić ostavio je dubok trag svojim kulturnim, književnim i prosvjetarskim djelovanjem. Knjiga „Zagreb jednog kuferaša“ vrijedno je izdanje ogranka Matice hrvatske Kutina, koji je prije ove promocije održao i svoju redovnu godišnju skupštinu.

Predstavljanje knjige svojim je nastupom uveličao ženski vokalni sastav Rusalke, a prisustvovao joj je među ostalima i gradonačelnik Kutine Zlatko Babić. Predsjednica Ogranka MH Kutina Matea Paripović zahvalila je Gradovima Kutini i Popovači, Općini Velika Ludina te Sisačko-moslavačkoj županiji na podršci u radu. (foto: T.P. i OMH)