Održano 7. Proljeće u Šartovcu

U Šartovcu je održana manifestacija Proljeće u Šartovcu u organizaciji KUD-a Šartovac. Brojne goste ovog događaja pozdravila je predsjednica KUD-a Jasna Pergar.

Domaćini su I ovaj puta organizirali zanimljiv program za sve mještane u kojem su uz KUD domaćina nastupili i prijateljski KUD-ovi iz šire okolice, zatim učenici PŠ Kutinska Slatina, a s nekoliko zanimljivih točaka predstavili su se i glumci Kazališne amaterske družine Beskućnici, Ivan Masnec I Marija Troha.


  Nastup je održan uz predstavljanje starih oruđa I rukotvorina, a uz domaćine sudjelovale su i žene iz novljanske udruge Iskra.   

Mještane je u ime Grada Kutine pozdravio gradonačelnik Zlatko Babić koji je pohvalio KUD, a posebno njegovog člana Dragu Šparavca, predsjednika MO Šartovac i gradskog vijećnika koji se, kako je istaknuo, snažno zalaže za svoje mjesto. U ime Sisačko moslavačke županije I župana ivana Celjaka mještane je pozdravila Tena Jevak Benčić, županijska vijećnica.
  U organizaciju događaja bili su uključeni svi, od KUD-a do NK Šartovac i DVD-a Šartovac. Događaj je završio zajedničim druženjem i pjesmom.