Obilježena 28. obljetnica VRA Bljesak

Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća uz molitvu koju je predvodio župnik popovačke župe sv. Alojzija Gonzage, vlč. Ivan Petrović, na mjesnom groblju u Popovači odana je počast poginulim hrvatskim braniteljima u povodu obilježavanja 28. obljetnice vojno- redarstvene akcije „Bljesak”.

Okupljene predstavnike udruga proisteklih iz Domovinskog rata s područja Grada Popovače, pozdravio je zamjenik gradonačelnika Lovro Miklaužić zajedno s predsjednikom Gradskog vijeća Sašom Jagarčecom zahvalivši im što svojim odazivom kontinuirano doprinose očuvanju uspomene na žrtvu te promicanju vrijednosti i digniteta Domovinskog rata.
Operacija “Bljesak” – vojno-redarstvena operacija Hrvatske vojske i Specijalne policije RH započela je 1. svibnja 1995. godine u ranim jutarnjim satima napadom hrvatskih snaga na južni i središnji dio zapadnoslavonskog okupiranog teritorija iz pravca Novske i Nove Gradiške. Krajnji cilj bio je ulazak u Okučane, središte neprijateljske pobune i terorističkih napada na zapadnoslavonskom području.