NE spalionici otpada u Kutini

Građanska incijativa „NE spalionici otpada“ najavila je kako će u Kutini, u subotu u središnjem gradskom parku u subotu 6. svibnja u 10 h organizirati prosvjed „NE spalionici otpada u Kutini“.

Tatjana Rogar, G.I. NE spalionici otpada

Tatjana Rogar, predstavnica građanske inicijative na konferenciji za novinare istaknula je kako su sa svojom inicijativom upoznali gradske vijećnike te su ih pozvali na da se priključe građanima i glasno kažu NE spalionici otpada u Kutini.

     Neki vijećnici podržali su prosvjed i zahtjev inicijative, a većina ih se opravdavala kako nemaju informacije o gradnji spalionice u Kutini.

     Članovi građanske inicijative podsjetili kako se projekt u tajnosti priprema već tri godine. U tom postupku građane se ništa nije pitalo te su građani isključeni iz javne rasprave. „Sada je došlo vrijeme da građani kažu što misle i da ih vlast dobro čuje.“, poručila je Tatjana Rogar.

Tatjana Rogar, G.I. NE spalionici otpada

Građanska inicijativa na prosvjedu u subotu 6. svibnja u 10 h u parku ne želi samo zaustaviti ovaj projekt, nego želi zaustaviti sve projekte spalionica otpada u budućnosti, jer to je pitanje zdravlja i pitanje budućnosti djece i građana Kutine. Na kraju su svima postavili pitanje „Kolika je cijena zdravlja građana Kutine?“.