Krajem travnja na području županije bez posla 5 987 osoba

Prema podacima Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Područnih ureda Sisak i Kutina, krajem travnja ove godine u evidenciji Zavoda je registrirano 5 987 nezaposlenih osoba, što je u odnosu na ožujak ove godine smanjenje nezaposlenosti za 6,3 posto, dok je na godišnjoj razini nezaposlenost smanjena za 15,1 posto.

Najveći broj nezaposlenih je i dalje u Sisku gdje posao traži 1436 osoba, u Kutini je bez posla 869 osoba, a Novskoj 687 osoba, dok najmanju nezaposlenost ima Općina Majur gdje su bez posla 42 osobe. U usporedbi s istim mjesecom lani, nezaposlenost je smanjena u 18 gradova i općina, a najviše u Hrvatskoj Kostajnici za 44,2 posto te Martinskoj Vesi za 35,2 posto. Istovremeno, nezaposlenost je najviše povećana u Lekeniku za 0,2 posto.

Tijekom travnja ove godine u evidenciju nezaposlenih prijavljeno je 577 osoba, od čega 396 izravno iz radnog odnosa. Najviše je nezaposlenih došlo iz sektora ostale uslužne djelatnosti, prerađivačke industrije, trgovine na veliko i malo te djelatnosti zdravstvene zaštite i socijalne skrbi. Istovremeno, iz evidencije nezaposlenih izašlo je 978 osoba, od čega su zaposlene 734 osobe. Najviše njih je posao pronašlo u prerađivačkoj industriji, javnoj upravi i obrani, djelatnostima pružanja smještaja te pripreme i usluživanja hrane, djelatnostima zdravstvene zaštite i socijalne skrbi te građevinarstvu.