Gradsko vijeće Popovače iskazalo interes za radovima na Trgu I

„Kako napreduju radovi na uređenju Trga I“ – pitala je na nedavno održanoj sjednici Gradskog vijeća Popovače vijećnica Nevenka Kundrata Carek (HSP).

Gradonačelnik Josip Mišković u odgovoru je pojasnio kako je izvođač tvrtka   iz Ivanić-Grada. Koordinacije se provode redovno svakog utorka i na posljednjoj nas je izvođač izvijestio kako radovi trenutno malo kasne zbog loših vremenskih prilika kojima svjedočimo u posljednja 2-3 tjedna. Budući da je rok dosta dugačak, iznosi 90 dana od uvođenja u posao, investicija bi trebala završiti kako je i predviđeno, do početka rujna. Naime, izvođač je rekao kako će s boljim vremenskim prilikama intenzivirati radove te povećati broj radnika, a kako bi se nadoknadilo propušteno. S početkom rujna Trg I bi trebao biti uređen, a do istog datuma Gradska uprava bi također trebala započeti rad u novim prostorima, a koji se sada opremaju.

Vijećnik Ivan Abaz (HDZ) upitao je koliko je vrijedna investicija vezana uz uređenje Trga I, na što je dobio odgovor kako je riječ o iznosu od 4,3 milijuna kuna, odnosno oko 570 tisuća eura.