Gradsko vijeće Popovače aktualiziralo temu vezanu uz Svlačionice

„Što se događa s projektom Svlačionice koji je krajem prošle godine već obustavljen? Već sam postavio isto pitanje, a sada, pola skoro pola godine nakon, radovi još nisu nastavljeni. Zašto problem nije riješen i koliko ćemo čekati na nastavak?“ – pitao je na nedavno održanoj sjednici vijećnik Ivan Abaz (HDZ).

Gradonačelnik Josip Mišković u odgovoru je naglasio kako je projekt obustavljen, raskinut je ugovor s izvođačem te se očekuje novi natječaj kojim će se napraviti određene promjene. Cilj je da se vrijednost investicije zadrži u zacrtanoj granici, a koja iznosi 10 milijuna kuna, jer tolika je vrijednost dobivena na natječaju prije gotovo dvije godine. Sukladno tome, plan je da se donji dio,  u kojem će biti smještene svlačionice i sadržaji namijenjeni za nogometaše završe u cijelosti, dok bi gornji kat, u kojem su planirani dodatni sadržaji, trebao ostati u roh bau sustavu. Do sada, Grad je isplatio oko 2,8 milijuna kuna, no, dio od tog iznosa odnosi se na povećanje sukladno Zakonu o obveznim odnosima.

„Trenutno se odrađuje izmjena projekta, a za koju je potrebno ishoditi građevinsku dozvolu. Potom slijedi izrada troškovnika, odnosno raspisivanje javne nabave, a prema postojećoj proceduri nastavak radova možemo očekivati krajem ljeta.“ – pojasnila je pročelnica Upravnog odjela za komunalni sustav i prostorno planiranje Ivka Nikolić Jež.