Gradsko vijeće Popovače aktualiziralo temu obnove putem Fonda solidarnosti

 „Poznato je da je Grad Popovača mogao iskoristiti 11 milijuna kuna za sanaciju mostova i prometnica iz Fonda solidarnosti. Zanima me, koje prometnice su prijavljene i koliko u ukupnom postupku će se realizirati.“ – upit je to vijećnika Hrvoja Vuića (HDZ) s posljednje sjednice Gradskog vijeća Popovače.

„Unatoč vrlo kratkom roku prijave Grad Popovača se javio te sa sredstvima Fonda solidarnosti želi obnoviti ono što je oštećeno. Cijeli postupak ne ide kako smo željeli. Prijava je bila još u rujnu prošle godine, ugovore smo dobili u veljači, a u međuvremenu smo promijenili valutu i došlo je do određenih poskupljenja. Dakle, imamo pravo ostvariti 1,36 mln eura. U vrijeme kada smo mi to radili još uvijek je bio važeći stari Zakon o obnovi te je sukladno njemu provedena i javna nabava za sve objekte, a to su mostovi u Voloderu, Donjoj Gračenici, Gornjem Krivaju te most i sanacija prometnice u Moslavačkoj ulici u Popovači i presvlačenje Ulice bana Jelačića.

Nažalost, za dva projekta se nije nitko javio jer je rok za sanaciju ta dva zahtjevna mosta bio izuzetno kratak. U međuvremenu, dobili smo 680 tisuća eura vaučera te smo prijavili dva nova projekta, a to su klizište u ulici Moslavca te sanacija prometnice u ulici Varoš u Strušcu.

Prema našim kalkulacijama potrošit ćemo sav predviđen iznos i još ćemo morati dodatno izdvojiti 100 tisuća eura kako bi se sve to ostvarilo. Vremenski uvjeti nisu nam išli na ruku, ali sada se nadamo da će se učiniti sve da se to izvede i završi. Nažalost, sukladno ugovoru sve što se u roku ne izvede Grad će morati platiti tako da moramo biti jako oprezni.“ – rekao je u odgovoru vijećnicu gradonačelnik Josip Mišković.