Goran Petreković novi predsjednik UDVDR Popovača

Popovački Ogranak Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata održao je skupštinu na kojoj je za novog predsjednika izabran Goran Petreković.

Dosadašnji predsjednik Ljubomir Fridrih, koji je ovu dužnost obnašao od 2008. godine, a od sada će biti na funkciji dopredsjednika Udruge, zahvalio je svim članovima i gostima na suradnji te podsjetio na najznačajnije trenutke i aktivnosti Udruge, istaknuvši pritom organizaciju Županijskih braniteljskih igara, organizaciju prvog turnira u Paint ballu na ovom području, kao i održavanje braniteljskog susreta pod nazivom ‘Zajedno u ratu, zajedno u miru’ po svim naseljima Grada Popovače. „U okviru predstavljanja najistaknutijih trenutaka kroz proteklih 25 godina svakako valja naglasiti pripremu likovne kolonije i donaciju svih nastalih radova Zakladi za djecu Hrvatske. Uz Središnjicu i Podružnicu organizirana su ljetovanja za djecu naših branitelja, dodjela stipendija te osigurana nabava računala za djecu u potrebi“- rekao je Fridrih kojemu su, u znak zahvalnosti za dugogodišnji aktivan angažman u vođenju Udruge, članovi na skupštini uručili prigodnu zajedničku fotografiju.

U okviru svog osvrta na rad Udruge u protekloj godini, tajnik Udruge Danijel Gojšić podsjetio je kako zbog mjera ograničenja okupljanja koje su bile na snazi gotovo do polovice godine, lani nisu organizirane igre branitelja, no članovi su sudjelovali na svim programima obilježavanja obljetnica vezanima za Domovinski rat. Kao jednu od najznačajnijih aktivnosti realiziranih tijekom 2022. godine istaknuo je uspješno izvršen postupak preregistracije Udruge kako bi se ista mogla samostalno javljati na natječaje za financiranje, neovisno o županijskoj podružnici. „Sa zadovoljstvom možemo naglasiti da nam se, nakon duljeg razdoblja stagnacije, povećao broj članova s obzirom da su nam se pridružile članice bivšeg Kluba žena braniteljica“- izvijestio je Danijel Gojšić.

Među brojnim okupljenim gostima , ovogodišnju skupštinu Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Grada Popovača, pozdravili su gradonačelnik Josip Mišković, Marina Kovač, ravnateljica Neuropsihijatrijske bolnice Dr. Ivan Barbot, predsjednik Županijske Podružnice UDVDR-a Stjepan Hrasnik kao i predsjednici brojnih Ogranaka ove udruge s područja SMŽ.