Ekipa župe iz Stolca pobjednik 17. Nacionalne završnice Katoličke malonogometne lige Crkve u Hrvata

Ekipa župe sv. Ilije proroka iz Stolca (Trebinjsko-mrkanska biskupija) pobjednik je 17. Nacionalne završnice Katoličke malonogometne lige Crkve u Hrvata koja se od 19. do 21. svibnja 2023. godine održala u Sisku, Pisarovini, Popovači, Petrinji i Kutini.

Nekoliko stotina sudionika okupilo se u petak 19. svibnja u Velikom kaptolu u Sisku na svečanosti otvorenja 17. Nacionalne završnice Katoličke malonogometne lige Crkve u Hrvata. Poseban je to događaj pogotovo stoga što je 16. Nacionalna završnica održana u Varaždinu prije čak četiri godine te se u međuvremenu nije odigravala zbog pandemije. Sisački biskup Vlado Košić je ustvrdio kako su naše područje kroz povijest zadesile mnoge nevolje, no te kušnje služe da nas ojačaju, rekao je te poručio sportašima da su one sastavni dio života:

„Svima želim da u pobjedi osjetite radost i da u porazu ne osjetite žalost. Ne mogu pobijediti jedna i druga strana. Kada se dvije strane natječu, jedna će slaviti, druga će se žalostiti. I ta žalost je za jednu buduću radost.“

Uslijedilo je misno slavlje kojeg je, uz svećenike iz više biskupija, predvodio sisački biskup Vlado Košić. Sudionici su se potom uputili u mjesta gdje u subotu slijedi odigravanje po skupinama. Igralo se u Pisarovini, Popovači, Kutini i Petrinji.

Tako su se u Popovači okupile ekipe iz Župe sv. Antuna Padovanskog, Voloder iz Sisačke biskupije, Župa sv. Petra i Pavla apostola, Osijek iz Đakovačko-osječke nadbiskupije, Župa sv. Barbare, Jakšić iz Požeške biskupije, Župa Uznesenja BDM, Molve iz Varaždinske biskupije i Župa sv. Antuna Padovanskog, Sesvetska Sela iz Zagrebačke nadbiskupije. Sve ih je srdačno pozdravio gradonačelnik Josip Mišković te im zaželio puno sportske sreće, a upravitelj popovačke Župe sv. Alojzija Gonzage Ivan Petrović im je uputio blagoslov.

Četvrtfinalni, polufinalni i finalni susreti odigravali su se u nedjelju u sportskoj dvorani kod Osnovne škole Mate Lovraka u Petrinji, a kao što je navedeno pobijedila je ekipa župe sv. Ilije proroka iz Stolca (Trebinjsko-mrkanska biskupija).