Svečana sjednica Skupštine Obrtničke komore SMŽ

Župan Ivan Celjak je sa suradnicima nazočio svečanoj sjednici Skupštine Obrtničke komore Sisačko-moslavačke županije, koja je održana u prostoru sisačkog restorana „Stari grad“.

Županijski su obrtnici ovu prigodu iskoristili kako bi svim svojim kolegama, područnim komorama i udruženjima obrtnika te zaslužnim pojedincima uručili zahvalnice i tako im odali priznanje što su u teškim trenutcima nakon katastrofalnog potresa, 29. prosinca 2020. godine svojim požrtvovnim angažmanom i nesebičnom pomoći pridonijeli ublažavanju posljedica prirodne katastrofe i normalizaciji života stanovništva.

Ovom su susretu dragih prijatelja nazočili državni tajnik u Ministarstvu prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine Domagoj Orlić, načelnica sektora za unaprjeđenje i razvoj poduzetništva i obrta u Ministarstvu gospodarstva Danijela Žagar, predsjednik Hrvatske obrtničke komore Dalibor Kratohvil, s potpredsjednicima Adolfom Cvancigerom, Antunom Trojnarem i Emilom Priskićem, glavna tajnica HOK-a Violeta Jelić, predsjednik Hrvatske gospodarske komore – Županijske komore Sisak Tihomir Babić, pročelnik Područnog ureda Civilne zaštite Zagreb, Ravnateljstva civilne zaštite MUP-a Damir Pilček, predsjednici obrtničkih komora Zadarske, Vukovarsko-srijemske, Krapinsko-zagorske i Požeško-slavonske županije, gosti iz Slovenije i Mađarske, kao i predstavnici gradova i općina Sisačko-moslavačke županije.

Župan Ivan Celjak, koji je zajedno s domaćicom ovog susreta, predsjednicom Obrtničke komore Sisačko-moslavačke županije Ivankom Čačić i čelnim ljudima HOK-a, sudjelovao i u uručivanju zahvalnica, okupljenim je dragim gostima rekao: „Dopustite mi da vam kažem jedno veliko i iskreno hvala na svemu što ste činili i činite za ljude s područja SMŽ, za moje sugrađane, čiji su domovi stradali od potresa. Uložili ste svoje vrijeme, svoj trud, svoje resurse i time pokazali jedno veliko srce.

Mnogi su naši sugrađani izgubili svoje domove, čime mislim na sve ono što čini dom, uspomene iz djetinjstva, toplinu doma. I zato nam je svima cilj vratiti naše stanovnike u njihove domove što prije.

Što se tiče obnove u nadležnosti SMŽ, tu smo vrlo aktivni. Do sada smo obnovili pedesetak objekata javne nabave koje sada koriste desetci tisuća žitelja naše županije, imamo otvoreno preko 40 gradilišta i nakon obnove imat ćemo i nove zgrade bolnice, domove zdravlja, škole, domove umirovljenika, moderna umirovljenička naselja…“

Županija je i prošle godine osigurala za gospodarstvenike, uključujući i obrtnike, beskamatne kredite i na taj je način u Županiju uloženo preko 35 milijuna kuna.

„Danas smo ovdje zbog vas, zbog ljudi koji su došli iz svih gradova i općina, iz cijele Hrvatske, iz inozemstva, i onda, kada je nama bilo najpotrebnije, pokazali ste nam da nismo sami, da možemo računati na vas, na vašu pomoć i zato vam još jednom od srca, hvala!“ zaključio je župan Celjak.