Sastalo se Turističko vijeće i Skupština TZG Popovača

Turistička zajednica Grada Popovače održala je sjednice Turističkog vijeća i Skupštine Turističke zajednice.

Članovi vijeća i Skupštine jednoglasno su usvojili Izvješća o ostvarenju Programa rada i financijskog plana za 2022. godinu koje je predstavio predsjednik Zajednice Josip Mišković. Podsjetio je ovom prilikom kako je Turistička zajednica samostalno ili sa svojim partnerima organizirala i prošle godine određene manifestacije i projekte na području Grada Popovače, ali i izvan navedenih granica, koje su od turističkog značaja a bili su navedeni u planu i programu rada za navedeno razdoblje. „Prošle godine otvoren je Posjetiteljski centar Crna roda na ulazu u Park prirode Lonjsko polje u Osekovu. Centar je bogato opremljen suvremenim multimedijskim sadržajima, a ovih dana nabavili smo i deset naručenih električnih golf autića za potrebe vođenih obilazaka Parka prirode Lonjsko polje te odlazaka do novih vidikovaca u objektu. Riječ je o objektu od velike važnosti za sam Park prirode, ali i za turističku ponudu te sve građane grada Popovače. Kroz različite aktivnosti nastojimo nadopunjavati ponudu s ciljem privlačenja što većeg broja ljudi, a krenuvši od naših sugrađana. U tom smislu sa Parkom smo pokrenuli organizirane posjete škola i vrtića”- naglasio je Mišković.

Svoje izvješće članovima Turističkog vijeća i skupštine podnio je i direktor TZ-a Lovro Miklaužić naglasivši da je popovačka Turistička zajednica, pored redovnih administrativnih poslova, kroz niz aktivnosti nastojala afirmirati Popovaču i okolicu kao zanimljivu turističku destinaciju te poboljšati uslugu pružanja turističkih informacija. „Kontinuirano nastojimo unaprijediti ponudu i podići razinu kvalitete organizacije naših manifestacija i društvenih događanja“- naglasio je Miklaužić te izrazio zadovoljstvo uspjehom novih inicijativa u smislu programa namijenjenih djeci, kao što je dječji doček Nove godine upriličen na Trgu.

Članovi Turističkog vijeća i Skupštine na sjednici su upoznati i s pristupanjem projektnom udruživanju turističkih zajednica na području Sisačko-moslavačke županije. „Sporazumom o projektnom udruživanju s ciljem podizanja atraktivnosti cijele destinacije uređuje se način suradnje i udruživanja turističkih zajednice gradova Novske, Kutine, Popovače i Općine Lipovljani“- izvijestila je predstavnica TZ-a Ksenija Tomac Špoljarić.

Također, Skupština Turističke zajednice Grada Popovače je za novog člana potvrdila predstavnika tvrtke Birdman d.o.o. Daniela Mužinu, koji je, uz direktora Komunalnih servisa Popovača Ivora Stanivukovića, u nastavku sjednice imenovan i novim članom Turističkog vijeća.