Policijski službenici održali predavanje budućim vozačima

Policijski službenici Postaje prometne policije Kutina su u prostorijama autoškole Gazela u Kutini, 12. travnja, održali su preventivno – edukativno predavanje budućim vozačima prije polaganja pismenog dijela ispita na temu stanja sigurnosti u cestovnom prometu. Cilj predavanja je smanjenje stradavanja mladih vozača i drugih sudionika cestovnog prometa.

Kandidati za vozače upoznati su sa stanjem sigurnosti cestovnog prometa kako na području Policijske uprave sisačko-moslavačke, tako i na području koje pokriva Postaja prometne policije Kutina, uspoređujući 2021. i 2022. godinu. Kandidati su upoznati s najčešćim uzrocima i greškama koje su prethodile prometnim nesrećama, u koje ubrajamo „četiri ubojice u prometu“, sudjelovanjem „mladih vozača“ u prometnim nesrećama te zakonskim osnovama vezane za vožnju pod utjecajem alkohola, prekoračenje dozvoljene brzine kretanja, nekorištenje sigurnosnog pojasa te uporabu mobitela, kao i drugim težim prekršajima iz domene Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Budući da se radi o vozačima koji će uskoro, po prvi put, samostalno sudjelovati u prometu kao vozači, istima je ukazana važnost održavanja stečenih navika u autoškoli kao i obavezu samo-educiranja na razvijanju prometne kulture i vozačkih vještina i nakon položenog ispita.