Grad Popovača sufinancira projekt „Županijski prijevoz za sve“

Na 16. sjednici Županijske skupštine koja je prošloga tjedna održana u Sisku vijećnici su prihvatili prijedlog za realizaciju projekta „Županijski prijevoz za sve“ o sufinanciranju karte za autobuse na linijama na području SMŽ.

Sukladno tome Grad Popovača je sa Sisačko-moslavačkom županijom potpisao Ugovor o sufinanciranju javne usluge prijevoza putnika u cestovnom prometu od strane Jedinica lokalne samouprave i provedbi projekta „Županijski prijevoz za sve“ na području Sisačko-moslavačke županije. Udio sufinanciranja Grada Popovače u navedenom projektu iznosi 66.360,00 eura godišnje, a predviđeno trajanje projekta je dvije godine.

Uz sufinanciranje Županije te gradova i općina, putnici će u javnom autobusnom prijevozu moći kupiti mjesečnu voznu kartu za samo 2 €. Na ovaj način će tijekom 2023. i 2024. godine svim stanovnicima SMŽ biti omogućeno neograničeno korištenje javnog cestovnog prijevoza na području Županije.

Iz Čazmatransa i Sisačko-moslavačke županije stoga je građanima upućena obavijest kako za ostvarivanje ove pogodnosti moraju javiti na lokacije upravnih odjela Sisačko-moslavačke županije zbog iskaznice kojom ostvaruju prava na subvenciju.

Građani Kutine to čine na adresi Ljudevita Posavskog 27, Kutina, a građani Popovače i Velike Ludine na adresi Jelengradska 13, Popovača, u vremenu od 7.30 do 15.30 sati.

Sa sobom trebaju ponijeti osobnu iskaznicu te će se nakon provjere podataka dobiti iskaznica o pravu na subvencionirani prijevoz po projektu „Županijski prijevoz za sve“ sa kojom se dolazi na prodajno mjesto prijevoznika i kupuje mjesečna karta po subvencioniranoj cijeni.