Dan otvorenih vrata u Eko Moslavini

Povodom Dana planeta Zemlje (22.04.), Eko Moslavina je organizirala Dan otvorenih vrata na reciklažnom dvorištu Kutina.
Direktor Eko Moslavina d.o.o., Danijel Husnjak je izrazio dobrodošlicu okupljenim građanima te predao riječ Nebojši Čoviću, predsjedniku Gradskog vijeća Grada Kutine.
Informacije o modelu sakupljanja komunalnog otpada „na kućnom pragu“ i putem spremnika na javnoj površini je prezentirala R. Bolarić, voditeljica tehničkog sektora. Na ceradu su istresli reciklabilni otpad – papir sakupljen taj dan od građana korisnika iz ulice I. G. Kovačića. Iako je uočen otpad koji ne spada u papir, a konkretno u ovom slučaju ne onečišćuje frakciju, može se reći da korisnici u kućama (iz ulice I. G. Kovačića) pravilno izdvajaju papir.
Građani su dobili općenite informacije o radu reciklažnog dvorišta, koji komunalni otpad se tamo može predati bez dodatne naknade. Nakon informativnog dijela, napravili su i obilazak svih kontejnera/spremnika u koje se odlaže predviđeni komunalni otpad.
Obilazak se nastavio na odlagalištu neopasnog komunalnog otpada „Kutina“ gdje su građanima pokazali gdje se privremeno skladišti odvojeno prikupljeni reciklabilni komunalni otpad (plastika, staklo, metal) prije predaje ovlaštenom oporabitelju.
“Hvala svima koji su došli i podržali naš Dan otvorenih vrata, a ostale pozivamo da dođu u reciklažno dvorište, predaju otpad i daju svoj osobni doprinos u zaštiti okoliša”, poručili su iz Eko Moslavine.


izvor: www.kutina.hr