Promocija knjige „U jeseni života“

U Knjižnici i čitaonici Kutina sinoć je promovirana knjiga „U jeseni života“, autora Marijana Kusa. Promociju je organizirala Matica hrvatska ogranak Kutina u suradnji sa Knjižnicom i čitaonicom.
 

Marijan Kus umirovljenik je koji živi i stvara u Velikoj Ludini. Po odlasku u mirovinu posvetio se ne samo pisanju, već i slikanju, tako da je promovirana zbirka pjesama „U jeseni života“, prilika pročitati njegove pjesme ali i pogledati njegove ilustracije. Najradije slika akrile na platnu koji se mogu vidjeti i u ovoj zbirci pjesama.
 

Predsjednica Matice hrvatske Ogranak Kutina istaknula je kako je ovo jedna od zbirki pjesama koje njeguju kajkavštinu moslavačkih krajeva, te i s tog aspekta ima svoju važnost.

 Prof. književnosti Dinko Husadžić Sanski pohvalio je zbirku pjesama Marijana Kusa. Kako je rekao, poezija mu je pitka i uhu ugodna, a interpunkcije u njegovim pjesmama bile bi suvišne i ometale bi melodičnost njegovih pjesama.


  Autor je prve svoje pjesme posvetio unucima i svojoj supruzi, a potom rodnom kraju, kleti…Čitao ih je s puno emocija, a svatko se u pročitanim stihovima mogao pronaći.
  U glazbenom dijelu programa nastupila je Gabrijela na gitari koja je svojim akordima uveličala atmosferu promocije koju su posjetili brojni prijatelji ovoga autora.


Autor priprema i drugu knjigu, a vjerojatno će i ona ugledati svjetlo dana pred kutinskom publikom.