Nezaposlenost na području HZZ – Kutina smanjena za 0,2%

Krajem siječnja nezaposlenost na području Područnog ureda HZZ-a Kutina koji obuhvaća Ispostave Kutina, Novska i Popovača smanjena je za 0,2%.
 Smanjenje broja nezaposlenih prisutno je na području Novske od 4,9%. U Ispostavi Kutina riječ je o povećanju nezaposlenosti za 3,7%, a u Ispostavi Popovača i povećanju od 2,2%.
 U Ispostavi Kutina krajem siječnja na evidenciji Zavoda bilo je 950 nezaposlenih osoba. U Ispostavi Novska bilo ih je 1020, a u Ispostavi Popovača 596.
  Najviše nezaposlenih u ukupnom broju čine osobe sa završenom osnovnom i srednjom školom. 
  U siječnju se na Zavod za zapošljavanje prijavilo 257 osoba a njih 182 došlo je direktno iz radnog odnosa. Među njima 32 osobe traže prvo zaposlenje.
  Najviše nezaposlenih prema dobnoj strukturi čine osobe od 50-59 godina starosti.
U siječnju prethodne godine na Zavodu za zapošljavanje bilo je 126 nezaposlenih osoba manje nego u istom mjesecu ove godine. Dok ih je tada bilo 2440, ove godine u isto vrijeme bilo ih je 2572.
  Iz evidencije Zavoda za zapošljavanje u siječnju je zaposleno 197 osoba, a izvan područja koje pokriva ured njih 39, od kojih 5 u inozemstvu.
  Tijekom siječnja 2022. poslodavci su prijavili 365 potreba za radnicima od kojih najviše iz područja trgovine i javne uprave, zdravstvene zaštite i socijalne skrbi, informacija i komunikacija, djelatnosti zdravstvene i socijalne