Uspješna 2022. za popovački DVD

Dobrovoljno vatrogasno društvo Popovača krajem 2022. godine organiziralo je proslavu iznimnih uspjeha koje su članovi njihovih ekipa djece i mladeži izborili na natjecanjima na području SMŽ ali i ostalim dijelovima zemlje.

„Kroz natjecateljsku sezonu naše ekipe djece i mladeži izborile su čak 44 pehara na 35 vatrogasnih natjecanja. Riječ je o 30-ak naših najmlađih članova, koji su u dobi od 6 do 12, odnosno od 12 do 16 godina, a raspoređeni su u muške, ženske i mješovite ekipe. Većina njih po prvi puta se priključila vatrogascima u ovo vrijeme nakon pandemije i izuzetno su dobro trenirali, a to su pokazali i rezultati. Posebno nam je drago što smo osvojili i 4 prijelazna pehara, a za koje se nadamo da ćemo ih obraniti kako bi još neko vrijeme ostali u našim prostorima.  U 2023. godini nastavljamo s radom i nadamo se još boljim rezultatima, a posebno na našem natjecanju KUP „Antun Brlaković“ koji organiziramo uz Dan Grada.“ – rekao je tom prilikom  Josip Dutković, voditelj ekipe djece.

Srdačne čestitke malim vatrogascima i njihovim voditeljima uputio je tom prigodom  predsjednik popovačkog DVD-a Stjepan Jaić naglasivši kako se ovim susretom na kraju godine još jednom vodstvo DVD-a željelo simbolično zahvaliti svim članovima, a posebice najmlađima za te zapažene rezultate na koje su iznimno ponosni. Naime, većina profesionalnih vatrogasaca upravo je već u dječjoj dobi krenula s vatrogastvom kao hobijem, a kasnije, zavoljevši taj poziv tome se i profesionalno posvetila, stoga popovački DVD itekako ima razloga za slavlje i napredak u radu u ovoj 2023. godini, kada slavi 130 godina postojanja.