Tehnička škola Kutina uz pomoć osnivača stvara uvjete za uvođenje smjera CNC operater

Tehnička škola Kutina posljednjih se godina nastoji prilagoditi tržištu rada uvođenjem novih smjerova odnosno zanimanja. Od novijih smjerova učenici se mogu školovati za farmaceutskog tehničara, a trenutno se stvaraju uvjeti i za novi smjer – CNC operatera.
    U osiguravanju potrebnih uvjeta uspješno surađuju s osnivačem škole, Sisačko moslavačkom županijom uz pomoć koje su opremili školske radionice suvremenom CNC glodalicom američkog proizvođača alatnih strojeva.
  Uz pomoć županijskih sredstava uredili su novi praktikum za postavljanje CNC glodalice koji je opremljen svim potrebnim alatima i kompresorom za rad stroja. Županija je financirala i obuku nastavnika za rad na stroju. „Na ovaj način stvorili smo uvjete za uvođenje novog zanimanja CNC operater ili operaterka. Pokrenuli smo postupak pri Ministarstvu znanosti i obrazovanja za ishođenjem odobrenja za uvođenje novoga zanimanja. Ako u tome uspijemo i dobijemo zeleno svjetlo nadležnog Ministarstva, s početkom školske godine 2023./2024. Tehnička bi škola dobila još jedan novi smjer“, ističe ravnatelj škole Ante Dževlan.