Rezultati kampanje „Manje oružja, manje tragedija“

Policijska uprava sisačko-moslavačka poziva građane da anonimno i bez ikakvih sankcija predaju oružje koje pronađu ili posjeduju, a dodatno se mogu informirati putem besplatne telefonske linije 0800 88 92.

Slijedom kampanje „Manje oružja, manje tragedija“, koju Ministarstvo unutarnjih poslova Republike Hrvatske provodi od 2007. godine, na području Policijske uprave sisačko-moslavačke od 1. siječnja do 31.prosinca 2022. godine, građani su dragovoljno predali određene količine oružja, streljiva i minsko-eksplozivnih sredstava.

Što se tiče vatrenog oružja riječ je o 15 komada automtskog i 132 komada rasprskavajućeg oružja kategorije „A“, 15 komada dugog i kratkog vatrenog oružja kategorije „B“, 23 komada kategorija „C“ i „D“ te 6739 komada raznog streljiva 24,65 kg eksploziva i 5 komada pirotehnike.

Važno je napomenuti da su građani koji nedozvoljeno posjeduju oružje dužni takvo oružje prijaviti najbližoj policijskoj upravi ili policijskoj postaji radi predaje ili onesposobljavanja.

Također je važno naglasiti da građani ubojita sredstva koja žele predati ne donose osobno u prostorije policije, kako ne bi došlo do aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već da o tome osobno ili putem telefona obavijeste policiju na broj 192 te će stručni i osposobljeni policijski službenici doći na kućnu adresu ili dogovoreno mjesto i oružje preuzeti.

Protiv građana koji ovakvo oružje prijave policiji radi predaje, neće se pokretati kazneni niti prekršajni postupak.

Za sve dodatne informacije o ovoj kampanji, odnosno o dragovoljnoj predaji oružja, građani se mogu svakodnevno informirati putem posebne besplatne telefonske linije na broj 0800 88 92.