Policija razriješila slučaj nestanka osobe iz 2020. godine

25. siječnja, u Policijskoj upravi sisačko-moslavačkoj održana je izvanredna konferencija za medije, na kojoj su načelnik Policijske uprave Luka Pešut, voditelj Službe kriminalističke policije Igor Pasanec i voditelj Odjela općeg kriminaliteta Tone Mašunjac prezentirali dovršeno kriminalističko istraživanje o nestanku muške osobe iz 2020. godine.

Policijski službenici Službe kriminalističke policije ove Policijske uprave u suradnji s Upravom kriminalističke policije te u koordinaciji sa Županijskim državnim odvjetništvom u Sisku dovršili su složeno, opsežno, višegodišnje kriminalističko istraživanje nad 56-godišnjakom zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo „Teško ubojstvo“ iz čl. 111. t. 2 KZ-a, na štetu tada 51-godišnjeg muškarca.

U sklopu kriminalističkog istraživanja započetog početkom listopada 2020. godine, kada je ova Policijska uprava i zaprimila prijavu nestanka tada 51-godišnjeg muškarca s kutinskog područja, do siječnja 2023. godine poduzet je niz izvidnih i dokaznih radnji te potrebitih vještačenja, kroz koje je nesporno utvrđeno kako postoji osnovana sumnja da je 56-godišnjak, dana 5./6.listopada 2020. godine na adresi prebivališta ubio tada 51-godišnjeg muškarca, a radilo se o teško bolesnoj, slabo pokretnoj osobi s posebnim potrebama.

U cilju prikrivanja izvršenja kaznenog djela, osumnjičeni je tijelo 51-godišnjaka sakrio u blizini mjesta stanovanja, gdje su početkom ožujka 2022. godine pronađeni i u sklopu očevida izuzeti dijelovi tijela i odjeće za koje je naknadno potvrđeno kako se radi o nestalom.

Osumnjičeni 56-godišnjak je uz kaznenu prijavu predan pritvorskom nadzorniku ove Policijske uprave.