Održana skupština popovačkog Ogranka HVIDR-e

Članovi popovačkog Ogranka Udruge hrvatskih vojnih invalida Domovinskog rata održali su redovnu godišnju skupštinu na kojoj je vodstvo Udruge istaknulo da su realizirane gotovo sve planirane aktivnosti.
Predsjednik Ante Čupić podsjetio je ovom prilikom kako su članovi sudjelovali u obilježavanju svih državnih praznika i blagdana kao i sljedećih obljetnica- Maslenica, Pakrac, Plitvice, Bljesak, Memorijal 12 Hrvatskih redarstvenika Borovo Selo, Dan državnosti, Dan Grada, Dan pobjede, Medački džep, Dan mrtvih, Sjećanje na žrtvu Vukovara. „Na navedena obilježavanja kao Udruga odazivali smo se na području Grada Popovače, ali ponekad i na samim mjestima određenih zbivanja. HVIDRA Popovača je u suradnji sa Gradom bila nositelj mnogih aktivnosti, a posebno onih vezanih uz obilježavanja Dana mrtvih kada su za sve poginule i umrle hrvatske branitelje zapaljene svijeće na njihovim vječnim prebivalištima te položeni vijenci kod središnjih križeva na svim mjesnim grobljima“- napomenuo je Čupić dodajući i aktivno sudjelovanje u radu Predsjedništva Županijske HVIDR-e Sisačko- moslavačke županije.
„Tijekom 2022. godine po našim saznanjima nije realiziran niti jedan stambeni kredit članova udruge, a i same rang liste koje su nam do unazad nekoliko godina redovito dostavljane, više ne stižu do nas pa tako ne raspolažemo informacijama o stupnju realizacije istih. Sistematski pregledi u 2022. nisu realizirani“- rekao je predsjednik Ante Čupić napomenuvši da nisu održane niti planirane sportsko- rekreacijske aktivnosti.
Među ostalim aktivnostima predviđenima u okviru usvojenog Plana rada za ovu godinu, HVIDR-a ističe nastavak organizacije sistematskih pregleda za svoje članove u Neuropsihijatrijskoj bolnici Popovača.
Ovogodišnju Skupštinu popovačkog Ogranka HVIDR-e je među ostalim gostima pozdravio gradonačelnik Josip Mišković sa zamjenikom Lovrom Miklaužićem, pohvalivši ovom prilikom sudjelovanje i odaziv članova Udruge u svim programima obilježavanja značajnih obljetnica kojima je cilj očuvanje spomena na Domovinski rat.