Novosti u Knjižnici i čitaonici Popovača

Knjižnica i čitaonica Popovača i tijekom 2023. godine nastavit će s velikim brojem aktivnosti, a s prvim danom ove godine uvela je i određene novitete. Svakako, uz one koji se vežu uz radno-programske sadržaje vrijedi istaknuti i besplatne upisnine i članarine.

„Na taj korak smo se odlučili u dogovoru s osnivačem – Gradom jer po standardima za narodne knjižnice sam prostor i usluge knjižnice, ako i knjige, trebaju biti dostupni svima. Ako netko nema za članarinu sada više neće biti problema, uveli smo besplatnu. Potrebno je samo doći s osobnom iskaznicom i učlaniti se.“ – pojasnila je ravnateljica Ivana Vlašić.

Uz nastavak suradnje sa školama, vrtićem, udrugama i gradskom Turističkom zajednicom, u ovoj se godini očekuje i organizacija već dobro poznatih događaja, ali i nekih novih.

„Novost je ta da ćemo malo više pažnje posvetiti najmlađim korisnicima, tj. na naš program „Prve tri su najvažnije“. Uz besplatne članarine sada ćemo imati i niz programa kojima ćemo poticati dolazak djece u knjižnicu, ali i educirati roditelje o tome kako čitati djetetu, na koji način da dijete pristupi knjizi kako bi ju zavoljelo i kako da tinejdžerski period prebrode, a samim time kako bi ostali korisnici knjižnice.“ – rekla je ravnateljica.

Budući da je ovo krovna kulturna ustanova na području Grada Popovače, i tijekom 2023. godine očekivati možemo nastavak organizacije kulturnih događaja.

„Planiramo i dalje suradnju, kako s lokalnim autorima i izlagačima, tako i s onima iz šire zajednice. Stalno napominjem, pošto Popovača nema izložbeno-galerijski prostor, Knjižnica je preuzela tu funkciju tako da su svi dobrodošli. Dapače, nama je čak i ljepše i ugodnije kada je prostor oplemenjen slikama i drugim izložbenim predmetima.“ – napomenula je ravnateljica.

Izložbe, pričaonice, igraonice, književni susreti, promocije, predavanja, kazališne predstave samo su neke od aktivnosti koje će se odvijati, stoga se građane Popovače poziva na besplatno učlanjenje kako bi mogli uživati u spomenutim sadržajima.