Nezaposlenost u prosincu povećana za 1,8%

Krajem prosinca nezaposlenost na području Područnog ureda HZZ-a Kutina povećala se za 1,8%. U Ispostavi Kutina riječ je o povećanju nezaposlenosti za 2,3%, jednako kao i u Ispostavi Novska, dok je u Ispostavi Popovača zabilježeno povećanje nezaposlenosti od 0,2%.
 U Ispostavi Kutina krajem prosinca na evidenciji Zavoda bilo je 916 nezaposlenih osoba. U Ispostavi Novska bilo ih je 1023, a u Ispostavi Popovača 583. Najviše nezaposlenih u ukupnom broju nezaposlenih čine osobe sa završenom osnovnom i srednjom školom. 
  U prosincu se na Zavod za zapošljavanje prijavilo 167 osoba, a njih 130 došlo je direktno iz radnog odnosa. Među njima 23 osobe traže prvo zaposlenje. Najviše nezaposlenih prema dobnoj strukturi čine osobe od 50-59 godina starosti.
U prosincu prethodne godine Zavod za zapošljavanje bilježi 162 nezaposlene osobe manje nego u istom mjesecu ove godine.
  Iz evidencije Zavoda za zapošljavanje u prosincu je zaposleno 98 osoba, a izvan područja koje pokriva ured njih 28, od kojih 6 u Austriji. Tijekom prosinca 2022. poslodavci su prijavili 238 potreba za radnicima od kojih najviše iz područja trgovine i javne uprave, informacija i komunikacija, te djelatnosti zdravstvene i socijalne skrbi.