Krenula obnova Jodnog lječilišta

Krenula je obnova zgrade Jodnog u Sisku, objavio je uz nekoliko fotografija na svojoj Facebook stranici župan Ivan Celjak.

Na nedavnoj sjednici Županijske skupštine donesena je odluka o obnovi „Lječilišta Jodno“, a župan je još prije više od godinu dana istaknuo kako se u Lječilište Jodno „nije značajno ulagalo od vremena Domovinskog rata, a nakon obnove će se proširiti sadržaj zdravstvenih usluga.“

Podsjetimo, zgrada u kojoj je smješten Odjel za fizikalnu medicine i terapiju izgrađena je 1932. godine, a osim što je riječ o starogradnji, objekt je oštećen u potresu 29. prosinca 2020.

Odjel za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju Opće bolnice „dr. Ivo Pedišić“ Sisak bavi se dijagnostikom, liječenjem i rehabilitacijom koštano-mišićnih bolesti kod odraslih bolesnika i djece. Rad se temelji na principima polikliničko-konzilijarnog pristupa.

Odjel je smješten na četiri lokacije, no najveći dio bolesnika liječi se na lokaciji “Jodnog lječilišta” u Sisku na adresi Nikole Tesle 11. Na dnevnoj razini tamo se pregleda oko 100 pacijenata, dok se procedurama fizikalne terapije liječi oko 400 pacijenata.