Kopanje cestovnih kanala

Da su u Manceovoj ulici u Voloderu očišćene grabe do polovice ulice istaknuo je na nedavno održanoj sjednici Gradskog vijeća Popovače vijećnik Danijel Sučija (HDZ). Napomenuo je i kako se mještani žale da su grabe ogoljene i da se njihovim čišćenjem došlo do bankina. Pročelnica Ivka Nikolić Jež istaknula je kako su grabe generalno čišćene, no, problem zbog kojih se pojavljuju poplave su i dalje mostovi koji nisu na isto razini. Što se tiče prestanka radova u toj ulici gradonačelnik je napomenuo kako je do njega došlo trenutno jer je u tijeku i zimska služba, a potrebno je i interventno odraditi čišćenje na još nekoliko lokacija, a što se čini sukladno prioritetima.

Vijećnik Zvonimir Kondres (HSP) iskazao je interes za poprečene ustave u potoku Voloderac, a za što je gradonačelnik napomenuo kako su izvještene Hrvatske vode.  Budući da posao nije jednostavan, odnosno potrebno je izmuljiti i  produbiti vodotok, kako ovaj tako i mnoge druge, Hrvatske vode će tijekom ove godine donijeti odluku o rješavanju problema s bujičnim vodama, te pristupiti rješavanju.

Vijećnik Kondres je pohvalio i čišćenje graba uz županijske prometnice te je upitao tko je zadužen za čišćenje mostova. Gradonačelnik je napomenuo kako je čišćenje graba obavio ŽUC, a što se tiče mostova, kako se oni ne bi uništili i na taj način kako se ne bi spriječili ulazi u dvorišta, oni nisu obuhvaćeni ovim radovima. Napomenuo je i kako Grad ima određene ideje te želi pomoći u rješavanju tih problema, a koji su nužni kako bi se u potpunosti spriječile poplave. Vijećnik Kondres zaključio je kako je loše stanje nekih mostova samo jasan znak nemarnosti i lijenosti vlasnika nekretnina do kojih oni vode.