Gradsko vijeće Popovače raspravljalo o potrebama za pedijatrom

Na nedavno održanoj sjednici Gradskog vijeća Popovače predsjednica Kluba vijećnika HSP-HSLS-SDP Dijana Lipovac iskazala je interes za Mjere podizanja zdravstvenog standarda, te je pitala koje su to konkretne mjere koje se poduzimaju kako bi se osigurala dugoročna usluga pedijatra.

Gradonačelnik Josip Mišković u odgovoru je naglasio kako se to pitanje često postavlja budući da je sadašnji pedijatar starije životne dobi, a unatoč brojnim obećanjima, rješenje se nije pronašlo do prošlog ljeta.

 „Grad je pronašao zainteresiranu mladu liječnicu iz susjedne općine koja je trenutno zaposlenica Doma zdravlja i radi u Kutini, a koja bi po završetku specijalizacije u Klinici za dječje bolesti Zagreb, poznatijoj pod nazivom Klaićeva bolnica, trebala nastaviti raditi u Popovači. Mlada liječnica izrazila je želju poslodavcu da bi joj zbog mjesta stanovanja Popovača bila idealna za rad, a Grad Popovača ponudio je i financijsku pomoć kako bi tijekom specijalizacije sufinancirao njezinu plaću i na neki način osigurao njezin dolazak.“ – rekao je u odgovoru gradonačelnik.