Fašnik u Kutini 2023. – najava programa

Turistička zajednica grada Kutine i Pučko otvoreno učilište Kutina organiziraju tradicionalni Fašnik u Kutini koji će biti održan 18. veljače.
  Okupljanje svih zainteresiranih, kako dječjih tako i odraslih maškara, počet će u 11 sati na Trgu dr. Franje Tuđmana koji će biti uređen u fašničkom ugođaju uz krafne i čaj za sve sudionike.
 Povorke će se početi formirati u 11:30 sati, a s trga će krenuti u 12 sati. Kretat će se od Trga Školskom ulicom prema Vili kutinskoj i Galeriji Muzeja Moslavine, pa natrag do Trga nakon čega slijedi tradicionalno predstavljanje skupina na pozornici, podjela zahvalnica i nagrada za najbolju skupnu i pojedinačnu masku. Nakon predstavljanja slijedi glazbeni program i ples.

U poslijepodnevnim satima 18. veljače program će se nastaviti u Društvenom domu u Kutinskom selu uz dječju matineju u 16 sati, te završnu zabavu u 20 sati uz glazbeni program.

 Za sve dodatne informacije možete kontaktirati organizatore putem telefona 044 681 004 ili e-mail adrese: info@turizam-kutina.hr. Ispunjenu prijavnicu treba poslati do 7. veljače na navedenu e-mail adresu.
 Pokrovitelj Fašnika je Grad Kutina, a partneri su
Dječji vrtić Kutina, Komunalni servisi, NK Lokomotiva, Društvo Naša Djeca i Sportski centar Kutina.

Osim Fašnika u Kutini iz TZ najavljuju i Fašnik u Šartovcu 11.2. u Mjesnom domu Šartovac gdje će biti organizirana zabava za djecu od 18:00 sati, a od 20:00 sati zabava za odrasle pod maskama.

19.2. bit će organiziran Fašnik s Topotom u ulici Stjepana Radića 174 u organizaciji Udruge TOPOT od 11-13 sati. Djeca će imati priliku za šetnju na konjima pod maskama i fotografiranje.