DVD Popovača obilježio 130. obljetnicu

DVD Popovača 28. siječnja obilježio je 130. obljetnicu svog osnutka. Tom prigodom održana je godišnja skupština, a kojoj su uz članove društva nazočili i uvaženi gosti te prijatelji.

Kako je istaknuto, Dobrovoljno vatrogasno društvo Popovača broji 121 člana, a prošle je godine zabilježilo 56 intervencija koje se odnose ne samo na ovo naselje, već na čitavom gradsko području kao i na područje susjednih jedinica lokalne samouprave. „Zahvaljujući redovnim sastancima operativne postrojbe i vježbanju, sve su intervencije uspješno odrađene u skladu s pravilima struke te niti jedan dio opreme ili vozila nije oštećen uslijed neznanja ili nestručnosti“- naglasili su predsjednik Stjepan Jaić i zapovjednik Tomislav Đudarić u izvješćima u okviru kojih su podsjetili i na uspješno sudjelovanje djece i mladeži na natjecanjima.

Na Skupštini se moglo čuti i kako se kontinuirano ulaže i u opremu i vozila, a za što su ostvarena financijska sredstva od sponzora, ali i gradske Vatrogasne zajednice, odnosno Grada, te Ministarstva unutarnjih poslova.

Tijekom prezentiranja planova za 2024. godinu naglašen je nastavak svih aktivnosti, a pored gospodarske djelatnosti što se prije svega odnosi na prijevoz vode, istaknuta je i potreba za adaptacijom doma i spremišta, kao i potreba za nabavom vozila te suvremene vatrogasne opreme i tehnike, a zbog čega, kako su naglasili, nužna su im unaprijed određena sredstva od strane Grada, odnosno gradske Vatrogasne zajednice.

Za višegodišnji angažman u društvu, DVD Popovača je svojim članovima dodijelio spomenice i priznanja. Posebno je svečana ova prigoda bila za Alojzija Jaića koji je obilježio 50-godišnji uspješan rad, te Ivana Kopčića, Ivana Rukelja i Zvonimira Herjavca kojima su Vatrogasne spomenice uručene povodom 70-godišnjeg uspješnog rada u vatrogasnoj organizaciji.

Ovom prilikom pohvaljena je i odlična suradnja sa bratskim društvima DVD Duga Resa, PGD Črnomelj i DVD Belec, čiji su predstavnici svojim odazivom uveličali ovu skupštinu. 

Među brojnim gostima okupljene su pozdravila i susjedna, odnosno prijateljska društva, kao i predsjednik Gradske Vatrogasne zajednice Zvonimir Kondres, zapovjednik županijske Vatrogasne zajednice Mario Paluh, gradonačelnik Grada Popovače Josip Mišković te saborska zastupnica i predsjednica Odbora za poljoprivredu Marijana Petir.

Tom prigodom čestitali su DVD-u Popovača na ovom značajnom jubileju, te na čak 42 osvojena pehara u prošloj  natjecateljskoj godini. „Disciplina i karakter važni su za svaki uspjeh, a te osobine naši vatrogasci usađuju i djeci koju pripremaju za ovaj časni poziv. Hvala vam za vaš humanitarni rad, za svaku vašu intervenciju, za svaki požar koji ste ugasili i za svaki život koji ste spasili.“ – poručila je zaključno saborska zastupnica Marijana Petir.