Županija nastavlja s realizacijom značajnih investicija

Sisačko-moslavačka županija nastavlja s ulaganjima u podizanje standarda u školama u kojima je osnivač. Bolji uvjeti za boravak u školi osigurani su i u Osnovnoj školi Braća Radić u Martinskoj Vesi gdje je obnovljena školska kuhinja i sanitarni čvor. Sredstva u iznosu 342.282,68 kuna osigurala je Sisačko-moslavačka županija, a župan Ivan Celjak obišao je u novu kuhinju u kojoj će se dnevno pripremati 105 obroka.

„Rekonstrukcija je obuhvaćala zamjenu svih instalacija i sanitarija te sanaciju podova i stropova. Nabavljena je nova konvekcijska peć sa svom pripadajućom opremom te nova kuhinjska napa. Tako smo omogućili pripremu kvalitetnih i raznovrsnih obroka što je izuzetno važno za naše učenike“, rekao je župan Celjak.

Ravnateljica škole Verica Pleša je zahvalila županu i Sisačko-moslavačkoj županiji na ovoj vrijednoj investiciji koja će doprinijeti većoj kvaliteti boravka učenika u školi.

Osim ove investicije, Sisačko-moslavačka županija realizirala je još jednu. Naime, Dobrovoljno vatrogasno društvo Lekenik dobilo je novo vatrogasno vozilo – autocisternu ukupne vrijednosti oko 700.000,00 kuna. Predsjedniku DVD-a Lekenik Ivanu Jančetiću ključeve novog vozila uručili su župan Ivan Celjak i načelnik Općine Lekenik Ivica Perović.

Župan Celjak tom prigodom istaknuo je kako će novo vatrogasno vozilo imati veliki značaj za stanovnike Lekenika u dobavljanju vode te je još jednom ponovio koliko su vatrogasci važni u našem društvu.

Također, podsjetio je i kako je Sisačko-moslavačka županija, u suradnji s Vladom RH, osigurala 40 milijuna kuna za sanaciju objekata koje koriste dobrovoljna vatrogasna društva i javne vatrogasne postrojbe DVD-a i JVP-a na područjima pogođenim potresom.

Načelnik Općine Lekenik Ivica Perović zahvalio je Hrvatskoj vatrogasnoj zajednici, Sisačko-moslavačkoj županiji i donatorima koji su, uz Općinu Lekenik, sufinancirali kupnju novog vatrogasnog vozila.

Primopredaji novog vatrogasnog vozila prisustvovao je i glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković koji je istaknuo važnost zajedničke suradnje svih institucija u sufinanciranju nabavke vatrogasne autocisterne.